Golf Gents

Golf gents logo

Welkom bij Golf Gents Nederland

Welkom op de website van Golf Gents Nederland. Een club speciaal voor “jonge” ondernemende golfers uit diverse regio’s. Deze website geeft enerzijds een kijkje in de wereld wat Golf Gents te bieden heeft en anderzijds vind je als lid na inloggen alles wat er speelt binnen je eigen afdeling.

 

Het idee Golf Gents is ontstaan in 2009. De oprichters Dan Maasdam en Chester Both spraken na een rondje golf in de regio over de weinig actieve “jongere” golfers op de banen in de Hoeksche Waard. Er zijn wel diverse zakelijke platformen voor de wat “oudere” golfers in de regio. Veel relaties van Chester en Dan golfden wel, maar hooguit een aantal keer per jaar op uitnodiging van zakenrelaties. Daar werd dan enthousiast aan deel genomen, maar vervolgens ging de GVB pas en de tas weer in de kast. Er moet toch een mogelijkheid zijn om je als startende ondernemende golfer verder te ontwikkelen? Die bleek er niet te zijn, dus hebben de oprichters het concept Golf Gents bedacht. En daarom bestaat sinds 2009 Golf Gents als actief stimulator van (golf)evenementen.
Golf Gents heeft zich vervolgens ten doel gesteld: het behartigen van de belangen van jonge, ondernemende golfers en het verrichten van golfactiviteiten in combinatie met het stimuleren van een zakelijk relatienetwerk.
Golf Gents ontwikkelen hun golfspel op een bijzonder aangename manier met metgezellen en daarnaast worden de zakelijke contacten op natuurlijke wijze verdiept.
Golf Gents spelen minimaal zes keer per jaar samen op banen in en rond de regio waar de afdeling zich bevindt. Doel is om ieder evenement anders aan te pakken. Zowel de speeldag als de invulling verandert telkens weer, zodat we blijven verrassen. Tevens wordt er wel eens een Out of Border event (buitenland reis georganiseerd), waarbij je voor een aantal dagen de Golf Gents sfeer mee kan maken.  
GG Nederland is ingedeeld naar regio’s, de zogenaamde afdelingen. De afdelingen zijn zelfstandige organen, die tezamen de landelijke GG zullen vormen. Op dit moment telt GG Nederland twee afdelingen, te weten “Hoeksche Waard” en “”Golf Gents Rotterdam” (opgericht in 2011). De afdelingen worden geleid door een zelfstandig bestuur bestaande uit 3 tot 4 personen.